De zelfhulp oudertraining "Aan de Slag met Druk en Opstandig Gedrag" bestaat uit een werkboek en een online omgeving, waardoor je als ouder de training zelfstandig kunt doorlopen. 

Het programma bestaat uit 11 modules. Met elke module wordt ouders een nieuwe techniek aangeleerd. Technieken die aan bod komen, zijn bijvoorbeeld: het geven van complimenten, spelen met je kind, de omgeving van je kind structureren en duidelijke regels voor je kind opstellen. De technieken zijn bewezen effectief in het verminderen van druk en opstandig gedrag van kinderen.

Elke module begint met het lezen van het werkboek. Daarna kan de ouder inloggen in de online omgeving, waarin oefeningen worden gegeven om de stof toe te passen. De online omgeving is toegespitst op een specifiek kind. Je vult als ouder bijvoorbeeld het gedrag van je kind in waar je aan wilt werken, waar het programma zich vervolgens op gaat richten. Na het maken van de oefeningen kan de geleerde techniek thuis toegepast worden.

Het doorlopen van de gehele training duurt ongeveer 15 wekenHet leeswerk en het maken van de oefeningen kost per week ongeveer 2,5 uurDaarnaast kost het nog tijd om de technieken toe te passen.